Cifrele sunt clare…petrecem numai putin de 25 de ani din viata dormind. Drept urmare, este esential sa petrecem acest timp in lenjerii de calitate. Nimanui nu ii place o lenjerie de pat care ne zgarie, care este aspra sau care ne irita.

Alegerea lenjeriei de pat este, drept urmare, extrem de importanta. Lenjerie de calitate inseamna nopti placute si odihnitoare.

Una din lenjeriile preferate ale romanilor este lenjeria de pat bumbac. Placuta la atingere, plina de calitati si declinata intr-o varietate de modele, lenjeria de pat din bumbac poate fi folosita cu orice tip de saltea.

Este ideala atat pentru un pat cu un singur loc cat si pentru paturile king size. Toata familia se poate odihni drept urmare in lenjerii de calitate daca opteaza pentru lenjerii de pat pucioasa. Descopera, in cele ce urmeaza, diferitele tipuri de lenjerii de pat din bumbac dar si sfaturi de intretinere ale acestora.

Lenjeria de pat din bumbac, preferata copiilor si adultilor deopotriva

Fie optezi pentru lenjerii de pat bumbac satinat, fie optezi pentru lenjerii de pat cocolino, un lucru este clar: lenjeria de pat din bumbac este preferata copiilor si adultilor deopotriva. Lenjeriile de pat din bumbac se declina intr-o varietate de modele.

Diferitele tipuri de lenjerii din bumbac

Daca cauti lenjerii de pat ieftine, nu intra in panica, lenjeriile de pat din bumbac au preturi accesibile pentru absolut toate buzunarele. Fiecare versiune de lenjerie de pat din bumbac prezinta propriile sale caracteristici. Aceasta varietate ii permite fiecarui utilizator in parte sa gaseasca lenjeria de pat ideala.

Principala diferenta existenta intre lenjeriile de pat din bumbac este oferita de tipul tesaturii si densitatea firului, exprimata in centimetri patrati.

Lenjeriile de pat traditionale au o densitate a firului de 52 de fire pe centimetru patrat. Cu cat denstitatea firului este mai mare, cu atat lenjeria este mai de calitate.

Regasim in general pe piata lenjerii de pat de:
• 52 de fire– gama entry;
• 57 de fire – gama medie;
• 72 de fire – calitate superioara;
• 110 fire – satenul spre exemplu;

Lenjeria din bumnac satinat. Bumbacul satinat este conceput din fire de bumbac extrem de fine precum Tediber spre exemplu. Datorita tehnicii de tesere a firului, materialul capata un aspect usor satinat si stralucitor. Este un material moale la atingere si este ideal pe timp de vara.

Lenjeria din bumbac percale. Si bumbacul percale este un material popular. Numarul de fire, in cazul acetei lenjerii este mai mare deca tin cazul lenjeriei clasice ceea ce face din acest tip de lenjerie o lenjerie mai luxoasa. Este considerata o lenjerie de pat din gama premium. Este un material rezistent si moale.

Lenjeria de pat din bumbac bio. Daca esti in cautare de lenjerii de pat romania de calitate atunci cea mai buna optiune este lenjeria de pat din bumbac bio. Este ideala petnru persoanele cu pielea mai sensibila. Este un material respirant ceea ce il face ideal si pentru lenjeria de pat a bebelusului. Are o durata lunga de viata si poate insoti copilul ani la rand.