Indiferent daca te bucuri sau nu de utilizarea unui aspirator, nu se poate nega importanta acestui dispozitiv in casa noastra.

Un aspirator eficient, fie ca este vertical sau clasic, cu sau fara sac, cu apa sau fara, joaca un rol crucial in eliminarea prafului si murdariei de pe podele si covoare. Cu toate acestea, functionalitatea unui aspirator nu se opreste aici. Iata cateva dintre utilizarile inedite ale acestui aparat.

Curatarea parului de animale de companie

Una dintre sarcinile pe care un aspirator le indeplineste cu succes este colectarea parului lasat de caine sau de pisica ta pe diferite suprafete, cum ar fi covoare, canapele sau podele.

Aspiratorul poate fi, de asemenea, folosit pentru a curata parul de pe asternuturile animalului de companie, precum si de pe paturi si pilote inainte de a le pune la masina de spalat.

Exista chiar si accesorii care pot fi atasate la aspirator pentru a ingriji blana animalului, dar asigura-te ca aceasta nu ii produce disconfort.

Combaterea insectelor

Studiile indica faptul ca aspirarea frecventa a locuintei poate elimina pana la 96% din populatia de purici (adulti si larve) dintr-o casa.

Aspiratorul este, de asemenea, o solutie excelenta pentru a te debarasa de acarieni si celulele moarte ale pielii umane, de care acestia se hranesc, de pe saltele. Cu accesoriul potrivit, aspiratorul poate fi folosit pentru a curata panzele de paianjen care se acumuleaza in colturile tavanului.

Restabilirea prospetimii tesaturilor

Aspiratorul, impreuna cu bicarbonatul de sodiu, poate face minuni pentru a elimina mirosurile si pentru a reinnoi aspectul tesaturilor.

Trebuie doar sa presari bicarbonat de sodiu pe tapiterie, sa cureti usor cu un mop sau cu un burete umed, sa lasi bicarbonatul pe suprafete pentru cel putin o ora, apoi aspiri. Veti fi surprinsi de cat de luminoase vor parea tesaturile acum.

Reducerea alergenilor din interior

Aspirand in mod constant pervazurile si crapaturile de la ferestre, poti indeparta alergenii care se aduna frecvent in aceste zone. Poti folosi accesoriul pentru praf al aspiratorului pentru a curata ferestrele si usile si a indeparta polenul si praful.

Recuperarea obiectelor mici

Daca ai scapat un obiect mic, precum un cercel, un cui sau un surub intr-un loc greu accesibil, poti folosi aspiratorul pentru a-l recupera cu usurinta.

Ataseaza o bucata de plasa sau un ciorap vechi la capatul furtunului de aspirare si aspira zona. Obiectul va fi recuperat rapid.

Intretinerea aspiratorului

Pentru a mentine eficienta aspiratorului, este important sa-l curatati si sa-l intretineti regulat. In functie de tipul de aspirator pe care il aveti, acest lucru poate include inlocuirea sacului de praf, curatarea filtrelor sau golirea recipientului de praf.

Optimizarea utilizarii aspiratorului

Pentru a utiliza aspiratorul in mod optim, asigurati-va ca utilizati accesoriile potrivite pentru fiecare sarcina. De exemplu, folositi peria pentru mobilier pentru a curata mobilierul tapitat si accesorii pentru podea dure pentru a curata podelele de lemn sau gresie.

Impactul aspiratoarelor asupra mediului

In timp ce aspiratoarele ajuta la mentinerea curateniei in casele noastre, este de asemenea important sa ne gandim la impactul lor asupra mediului.

Incercati sa alegeti modele de aspiratoare cu consum redus de energie si cu un sistem eficient de filtrare, pentru a minimiza emisiile de praf si particule in aer.

De asemenea, alegeti modele care sunt durabile si pot fi reparate, pentru a reduce necesitatea inlocuirii frecvente.

{{clean3}}