Atunci cand consideri ca a venit timpul sa-ti achizitionezi un apartament este important sa fii convins ca te muti intr-o noua proprietate, deoarece e una din solutiile cele mai rentabile si care iti va oferi confortul dorit.

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poti primi inainte de a te hotari asupra unei proprietati este sa lasi impulsivitatea deoparte.

Adica, poate sa-ti placa locuinta, poate sa aiba toate serviciile de care ai nevoie, poate sa fie situata in zona pe care o cauti, poate sa fie economica… dar asta nu este totul. Inainte de a lua o decizie finala, este esential sa te intrebi despre costuri si despre coexistenta cu restul vecinilor.

Achizitionarea unei locuinte pare a fi un lucru simplu, insa sunt anumiti factori care trebuie respectati pentru ca achizitia sa fie una reusita. Entuziasmul de a avea propriul tau apartament este destul de mare si e posibil sa omiti anumite detalii.

Pentru a evita acest lucru in randurile de mai jos vei gasi cheltuielile pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a nu avea surprize neplacute.

Costuri legate de mobilier si decoratiuni

Un apartament nou aduce numeroase beneficii pentru tine, deoarece poti gasi finisaje de calitate si tehnologii ultramoderne.

Daca achizitionezi un apartament nou, baile vor fi utilate cu obiecte sanitare de calitate, cu lavoare deja montate si prize si intrerupatoare care se adapteaza oricarui stil de amenajare.

Cu toate acestea, trebuie sa te gandesti la achizitionarea mobilei si a obiectelor de decor, mai ales daca este vorba despre un apartament vechi, care trebuie reamenajat sau reconditionat.

Poti gasi mobila de calitate la pret avantajos, ideala pentru amenajarea dormitorului si livingului, in functie de preferintele tale si de designul pe care vrei sa-l obtii.

Masuta de cafea, scaunele, fotoliile, canapelele si biblioteca te vor ajuta sa transformi un apartament nou in ceea ce vei numi acasa.

Costuri legate de viciile ascunse

Atunci cand cumperi un apartament, nu trebuie sa-l alegi doar in functie de pret. Nu tot ceea ce e scump este si bun, tinand cont de faptul ca o locuinta scumpa poate ascunde defectiuni care nu se observa la prima vedere.

Si in cazul apartamentelor ieftine, care au un pret mult mai mic fata de pretul pietei, pot exista probleme ascunse. Nu opta pentru un apartament cu o suprafata mare doar pentru ca are un pret mai mic, deoarece este posibil ca investitia sa fie mult mai mare fata de costul initial.

Fie ca vorbim despre o chiuveta defecta sau de rezervorul vasului de la toaleta, trebuie sa iei in considerare aceste detalii deoarece iti vor da batai de cap atunci cand doresti sa le inlocuiesti.

Costurile asociate unui credit pentru apartament

In afara de achitarea avansului pentru apartament si de cheltuielile notariale ce vor reprezenta o parte importanta din bugetul initial, trebuie sa ai in vedere si celelalte costuri asociate unui credit.

Printre aceste cheltuieli se numara si evaluarea imobilului, comisioanele din valoarea garantiei si politele de asigurare a casei. In functie de banca, aceste costuri si comisioane pot creste pentru proprietar.

Comisioanele unui agent imobiliar

Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces dificil, care de cele mai multe ori necesita serviciile unui agent imobiliar. Chiar daca un agent imobiliar iti faciliteaza obtinerea unui apartament nou, acesta este platit din comisionul pe care il oferi catre agentie.

Asadar, trebuie sa ai in vedere si aceste cheltuieli atunci cand decizi sa cumperi un apartament.

Asigurarile de locuinta

Unul dintre primele lucruri de care ar trebui sa tii cont atunci cand te muti intr-o casa noua este sa inchei o asigurare de locuinta.

Daca te numeri printre cei care nu au inca o asigurare de locuinta, trebuie sa stii ca aceasta te poate ajuta sa eviti cheltuielile mari in cazul oricarui incident, de la o scurgere de apa pana la furtul bunurilor tale.

Fiecare polita de asigurare a proprietarului de locuinta are diferite acoperiri, unele dintre ele incluzand daunele pieselor de mobilier si a electronicelor si electrocasnicelor, cat si daunele provocate de inundatii, cutremur sau incendii.

Prin urmare, inainte de a alege o polita pentru a-ti proteja locuinta, trebuie luate in considerare diferitele aspecte care pot creste pretul asigurarii sau te pot face mai putin acoperit in cazuri care sunt necesare pentru noua ta locuinta.

Analizeaza cu atentie ofertele companiilor asiguratoare si alege o asigurare de locuinta care te va ajuta in caz ca apar evenimente neprevazute si iti va oferi linistea necesara.

Tine cont de toate aceste costuri suplimentare de care trebuie sa te ocupi atunci cand te muti intr-un apartament nou si pe care vei fi nevoit sa le acoperi in cazul achizitionarii acestuia, astfel incat sa nu fii prins nepregatit!

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Costurile suplimentare de care trebuie sa te ocupi atunci cand te muti intr-o casa noua

  1. Destinatiile prezentate in articol arata absolut superb! Sunt sigur ca oricine ar fi incantat sa mearga in aceste locuri minunate. Abia astept sa imi fac planuri de vacanta!

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca imi place sa calatoresc si acesta imi ofera multe idei noi pentru urmatoarele vacante. Multumesc pentru informatiile utile!

  3. Interesant articolul despre cele mai frumoase plaje din lume! Am fost la cateva dintre ele si pot confirma ca sunt cu adevarat paradisiace. Recomand tuturor sa le viziteze macar o data in viata.

  4. Articolul este foarte informativ si mi-a deschis ochii asupra unor destinatii de vacanta pe care nu le stiam. Mi-ar placea sa vizitez si eu aceste locuri minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *