Pensiunea Milica

 

Va rugam sa activati javascript pentru a vedea corect aceasta pagina.

Camere:

Locuri de cazare:

Descriere Pensiunea Milica

Pensiunea Milica este locul ideal pentru relaxare, fiind situata intr-o zona linistita, departe de aglomeratia si zgomotele orasului.

Pensiunea este situata in localitatea Jurilovca pe malul complexului lagunar Razim-Sinoe din care face parte şi acest lac uriaş care este o adevărată frumuseţe a naturii. Pensiunea imbina motivele traditionale lipovenesti specifice zonei cu cele moderne, astfel sa te poti simti intr-un cadru familial.


Oferta de cazare dispune de:
- 4 camere cu cate 2 sau 3 paturi fiecare
- Televizor cu cablu
- Baie cu dus
- 2 grupuri sanitare
- Frigider
- Terasa


Puteti sa faceti gratare in curtea interioara a pensiunii sau sa va relaxati la un suc pe terasa si seara o puteti petrece cu muzica buna si atmosfera placuta in barul de care dispune pensiunea.


Localitatea in care este amplasata pensiunea va ofera o multitudine de posibiltăţi de petrecere a timpului liber.
La cererea dumneavoastra, organizam excursii cu vaporasul pe lacul Razim, cel mai mare lac din Romania. Va putem duce la statiunea Gura Portitei, cetatea Argamum, la Periboina – locul in care lacul se varsa in mare, la Periteasca – un loc excelent pentru pasionatii de pescuit, plimbari pe canale unde flora, fauna, farmecul aparte al locurilor sunt de neuitat.


Bucurandu-va de locatia pensiunii, cadrul natural pitoresc, istoria locului, plimbarile si pescuitul, ospitalitatea gazdelor si linistea, va garantam  o vacanta in toata regula!

Atracţii turistice

GURA PORTITEI

Plaja cea mai nordica a Romaniei, Gura Portitei este situata acolo unde se intalnesc trei mari paradisuri acvatice: Delta Dunarii, Marea Neagra si Lacul Razelm-Sinoe, facand din micul complex turistic unul ideal pentru iubitorii naturii, dar si pentru amatorii de pescuit.

O fisie de pamint ce se intinde pe o suprafata de citiva kilometri sta la dispozitia oricarui turist ce vrea s-o descopere. Locuita din vechi timpuri de lipoveni, Portita a fost atestata in 1710.

Iniþial un sat pescãresc, Gura Portiþei (Portiþa) este cunoscutã astãzi ca una dintre cele mai retrase (ºi liniºtite) destinaþii turistice de pe litoralul românesc. Accesul se face de regulã cu vaporaºul, de la Jurilovca. Denumirea era legatã de comunicarea existentã iniþial între lacul Goloviþa ºi Marea Neagrã, închisã în anii 70, ceea ce a transformat Goloviþa într-un lac închis, cu apã în curs de desalinizare. Lacul comunicã la nord cu lacul Razim iar la sud cu lacul Sinoe, printr-un sistem de ecluze. Zona reprezintã o parte a rezervaþiei biosferei Delta Dunarii.

Aici s-a construit primul sat de vacanta din Romania. Satul de vacanta Eden este clasificat la categoria trei stele si dotat cu 160 de locuri de cazare. Acestea se adreseaza tuturor gusturilor.

 

CETATEA ARGAMUM

Cetatea greco-romana Orgame/Argamum, situata la Capul Dolosman, pe malul complexului Razelm – Sinoe, pe teritoriul comunei Jurilovca, jud. Tulcea, constituie unul dintre siturile arheologice cele mai interesante ale Dobrogei. Impreuna cu insula Bisericuta, aflata la câtiva kilometri în fata sa, în apele lacului Razelm, ar putea constitui – si datorita ineditului peisajului care le încadreaza – unul din punctele de atractie ale turismului nord-dobrogean.

Argamum este prima asezare de pe teritoriul românesc atestatã într-un izvor antic (Hekataios Milesius), care a avut o existentã îndelungată.

Cetatea a fost fondata de colonistii greci veniti din Asia Mica, catre mijlocul sec. VII a. C. pe ceea ce era anterior malul Marii Negre, azi malul complexului Razelm Golovita. Vestigiile orasului grecesc sunt suprapuse cu cele din epoca romana tarzie. Cetate anterioara Histriei este prima asezare de pe teritoriul tarii noastre mentionata in scrierile antice (sf sec. VI a. C.). Sapaturile au dat la iveala urme de locuire inca din epoca bronzului.

In prezent Argamum se intinde pe cca doua ha jumatate fiind degajate urmele edificiilor epocii romane. Alaturi de Insula Bisericuta aflata vizavi situl arheologic este atragator si prin amplasamentul intr-un sit natural deosebit, aflat deja in sfera Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Falezele erodate ale Razelmului ofera un peisaj spectaculos si posibilitatea unor plimbari in circuit deasupra malului si pe langa apa.

 

JURILOVCA

Comuna Jurilovca a fost întemeiatã de lipoveni în pragul secolului al XIX-lea, prima atestare documentarã datând din 1826. Desi la începuturile sale era un mic cãtun, asezarea s-a dezvoltat devenind la sfârsitul secolului XIX un centru importatant al pescuitului în zona Deltei, în prezent este cea mai mare comunitate de pescari din Deltã, centru de colectare si prelucrare a pestelui, precum si un punct de atractie turisticã.
Lipovenii sunt rusi din punct de vedere etnic, iar din punct de vedere confesional ortodocsi de rit vechi (staroveri). Aceastã confesiune este rezultatul reformei nikoniene: în 1654 Nikon partriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, a initiat o reformã religioasã ce a urmãrit alinierea cultului bisericii ruse la restul ortodoxiei, uniformizarea cultului pe întreg teritoriul Rusiei (o reformã formalã).
Rezultatul a fost divizarea societãþii ruse în
•    nikonieni – cei care au acceptat reforma si
•    staroveri (de credintã veche) – cei care au refuzat reforma.
Cei din urmã, din cauza prigoanei, au emigrat în afara Rusiei, o parte din ei ajungând pe teritoriul României (nordul Moldovei si Gurile Dunãrii).
Specificul comunitãtii este strâns legat de asezarea comunei pe malul complexului lagunar Razim-Sinoe si de traditiile lipovenilor. Comunitatea celebreazã sãrbãtorile religioase dupã calendarul Iulian, care este decalat cu 14 zile fata de calendarul Gregorian (de exemplu, Anul Nou se serbeazã pe 14 ianuarie). Cea mai importantã sãrbatoare religioasã lipoveneascã este Acoperamântul Maicii Domnului -”Pokrov” (14 octombrie), zi în care lipovenii celebreazã si Ziua Pestelui, sãrbatoare ce dureazã trei zile.
Un rol hotarator in pastrarea identitatii proprii a rusilor lipoveni l-a avut biserica unde slujbele religioase se tin si astazi in limba slavona iar scrierea se face cu caractere slavone.
Un alt aspect important care care contribuie la unicitatea comunitãtii este portul tradiþional lipovenesc, acesta fiind obligatoriu în bisericã.
Pastrarea limbii ruse vechi, in care au patruns unele cuvinte ucrainiene si romanesti, dar si a obiceiurilor si traditiilor stravechi, constitue un specific al acestei populatii slave.
Casele rusilor-lipoveni prezintã de asemenea anumite particularitãti, culorile fatadei fiind în general alb si albastru, iar acoperisul este fãcut din stuf. Baia lipoveneascã este o instalatie traditionalã – o constructie separatã de locuinta propriu-zisã; baia traditionalã sau înaintea marilor sãrbatori a fost aproape un ritual.

 

Limbi străine vorbite

  • Rusă Rusă
  • Grătar Grătar
  • Frigider in vila Frigider in vila
  • Acoperire telefon mobil Acoperire telefon mobil
  • Bar Bar

Oferte speciale Pensiunea Milica

 

Video

Nu a fost uploadat nici un fisier video.

Comentarii

Adaugă un comentariu la Pensiunea Milica

 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine CAPTCHA Image
 

Contact

Localitate: Jurilovca

Judeţul: Tulcea

Telefon:

Trimite un mesaj la Pensiunea Milica

 
 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine
CAPTCHA Image
 

Ultima actualizare: 24.06.2009Cazare in judetul Tulcea

Cazare in zona turistică Delta Dunarii

Unităţi de cazare in Delta Dunarii