Pensiunea Lidana

  4 stele

Va rugam sa activati javascript pentru a vedea corect aceasta pagina.

Camere: 11

Locuri de cazare: 32

Tarife de la: 150 RON / camera

Descriere Pensiunea Lidana

 
 

 

 "Se insala cine crede ca o priveliste e aceeasi vazuta in aceleasi conditiuni; ca rasariturile, amiezile si amurgurile se repeta; ca clipele merg monoton. Cine e atent vede si aude pururi altceva; fiecare fractiune a vietii isi schimba perspectivele, necontenit si in sine si in raport cu noi."           M. Sadoveanu.

Si nici nu ar putea fi altfel aici la Pensiunea Lidana unde rar mai poti intalni o imbinare atat de armonioasa intre binefacerile naturii si lucrul facut de mana omului pentru confortul si bunastarea semenilor sai. Un decor pentru incantarea ochilor si multumirea sufletului.

             Situată în inima Bucovinei, într-un cadru natural deosebit, Pensiunea LIDANA**** este recunoscută pentru condiţiile oferite pentru relaxare, odihnă şi recreere. La acestea se adaugă servicii turistice ireproşabile, meniul divers, gustos şi sănătos, posibilitatea de a petrece orice moment important al vieţii cat şi evenimente speciale.

Vino aici oaspete si vei pleca prieten!

 

Tarife cazare pensiune

 

 

 
Luni - Joi Vineri - Duminca
Camera Dubla - 2 persoane 150 Lei 150 Lei
Apartamentul 1 (4 persoane)
 
210 Lei 210 Lei
Apartamentul 2 (3 persoane)
 
190Lei 190 Lei
Camera Tineret ( 8 locuri)    

Comision cedat catre agentiile de turism - 8 - 10 % din preturile afisate la receptie
 

Preturile afisate nu includ micul dejun.
Pentru rezervari si informatii: 0720.500501

 

 

 

Atracţii turistice

 Munti / Rezervatii si monumente ale naturii

 

Muntii Rarau si Giumalau - masive muntoase apropiate între ele, la nord de valea Bistritei, acolo unde acest râu face primul mare cot taind în curmezis zona cristalina a Carpatilor Rasariteni. Înaltimea moderata pe care o au (1.653 m în Rarau si 1.857 m în Giumalau), atractivitatea peisajelor (relief carstic, rezervatii geologice si forestiere), multimea potecilor cu pante line si a plaiurilor domoale sunt conditii care au favorizat dezvoltarea drumetiilor de munte. Raraul este un fel de simbol turistic al Bucovinei despre care Geo Bogza scria: "În alte locuri pot fi munti mult mai mari sau fluvii mai puternice, marea sau oceanul, aici Raraul reprezinta dimensiunea fundamentala a lumii, latura cosmica a vietii si a istoriei".
 
Cheile Moara Dracului - rezervatie geologico-morfologica din Muntii Rarau, impresionanta prin înaltimea peretilor. Pietrele Doamnei - în mijlocul frumoaselor privelisti ale Raraului se înalta spectaculos si enigmatic aceste "turnuri gotice" formate din calcare apline. Peisajul salbatic, formele bizare ale stâncilor au învaluit aceste locuri în aburul misterios al legendelor. Înalte de 70 m, Pietrele Doamnei se afla la 1634 m altitudine, la mica distanta de cabana Rarau. Împreuna cu zona înconjuratoare formeaza o rezervatie complexa (890 ha) care atrage an de an numeroti iubitori ai naturii.
Codrul secular de la Slatioara - rezervatie forestiera pe versantul de est al Masivului Rarau, (între 800 ti 1320 m altitudine), unul dintre cei mai vechi din România si din Europa, unele exemplare atingând o vechime de 350-400 ani.
Principalele specii arborescente sunt molidul, bradul, fagul.
Padurea Valea Putnei - rezervatie forestiera, sub vârful Giumalau, cu fauna bogata.
Edificii religioase
Manastirile din Bucovina - Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita si Arbore - cu zidurile exterioare ale bisericilor pictate în culori vii, naturale, picturi care par paginile unei carti deschise. Valoarea artistica a acestora este comparata de istoricii de arta cu operele murale ale bisericilor San Marco din Venetia sau ale celei din Orvietto. Caracterul uman, puterea de expresie si nobletea figurilor atrag admiratia unanima, fiecare turist venit aici fiind fermecat de prospetimea originala a culorilor frescelor care au strabatut intemperiile aproape o jumatate de mileniu. Secretul vechilor maestri moldoveni ce preparau culorile si procedeele care au asigurat picturilor o rezistenta incredibila, a ramas pâna astazi necunoscut. Un adevarat pelerinaj de turitti, arhitecti, critici de arta si fotografi din toata lumea se îndreapta spre aceste capodopere, a caror valoare artistica este unica în lume.
 
Chilia lui Daniil Sihastru - Legenda spune ca domnitorul Stefan cel Mare se sfatuia adesea cu sihastrul Daniil.
Edificii culturale
Muzeul lemnului din Câmpulung Moldovenesc, înfiintat în 1936 detine peste 15.000 de exponate din lemn, artistic executate, care ne întorc în universul vechilor ocupatii ale locuitorilor din zona.
 
Muzeul etnografic din Solca.
Casa memoriala "Ciprian Porumbescu" - în amintirea marelui muzician, autor al primei operete românesti "Crai nou".
Etnografie
Fondul etnografic si folcloric al judetului Suceava pune în evidenta talentul si sensibilitatea pentru frumos a locuitorilor acestei zone. Bogatia elementelor etnografice este evidenta în Tara Dornelor unde se mai pastreaza si astazi vechile ocupatii si obiceiuri, precum si un port popular autentic, lucrat cu o neîntrecuta maiestrie artistica, exprimata în alcatuirea modelelor si îmbinarea culorilor.
Câteva dintre asezarile cele mai vestite din acest punct de vedere sunt: Marginea - renumit centru de ceramica neagra, lustruita cu piatra, tehnica preluata de la geto-daci; Cacica - un important centru ceramic; Vama - confectionarea cojoacelor, piepta-relor); Fundu Moldovei - centru de constructie a instrumentelor populare si de prelucrare artistica a lemnului; Arbore - scoarte si stergare. 
 • Parcare Parcare
 • Gradină/curte Gradină/curte
 • Loc de joaca pentru copii Loc de joaca pentru copii
 • Foisor în curte Foisor în curte
 • Living Living
 • Sala de mese Sala de mese
 • Televizor in living Televizor in living
 • Grătar Grătar
 • Frigider in vila Frigider in vila
 • Bucătarie Bucătarie
 • Microunde Microunde
 • Acoperire telefon mobil Acoperire telefon mobil
 • Internet Internet
 • Bar Bar
 • Restaurant Restaurant
 • Room service Room service
 • Saună Saună
 • Jacuzzi Jacuzzi
 • Televizor în cameră Televizor în cameră
 • Internet în cameră Internet în cameră
 • Baie in cameră Baie in cameră

Oferte speciale Pensiunea Lidana

 

 

 

 

 • Inchiriere pensiune pentru Team-Building

Inchirierea totala a pensiunii cu o capacitate de cazare de 30 locuri, la doar 400 euro/zi- 

Ø      Pensiunea Lidana dispune de un restaurant cu o capacitate de 50 locuri si ofera un cadru amenajat în stil modern si de o crama cu o capacitate de 30 locuri, locatii care pot fi transformate cu usurinta in spatii pentru conferinte, traininguri, sau prezentari.

Ø      Foisorul construit în apropierea pensiunii, incadrat intr-un peisaj mirific, este perfect pentru organizarea intalnirilor de afaceri, a dezbaterilor, a prezentarilor sau a team-builingurilor (coffee break, pranz sau cina, lumina naturala, internet wireless).

Ø       Pensiunea are conditii excelente pentru organizare de interviuri, mese festive sau alte evenimente( botezuri, zile onomastice).

 

      

 
 
 
 
 

Video

Nu a fost uploadat nici un fisier video.

Comentarii

Adaugă un comentariu la Pensiunea Lidana

 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine CAPTCHA Image
 

Contact

Localitate: Vama

Judeţul: Suceava

Telefon: +04 0720 500501

Website: http://www.pensiunea-lidana.ro

Adresa: Adresa : Vama, Str. Salartuc, Judetul Suceava

Trimite un mesaj la Pensiunea Lidana

 
 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine
CAPTCHA Image
 

Ultima actualizare: 13.05.2011Cazare in judetul Suceava

Cazare in zona turistică Bucovina

Unităţi de cazare in Bucovina