Pensiunea Határpatak

  3 stele

Va rugam sa activati javascript pentru a vedea corect aceasta pagina.

Camere: 9

Locuri de cazare: 18

Tarife de la: 14 EUR / persoana

Descriere Pensiunea Határpatak

 

Pensiunea este într-o zonă în care regăsim aspecte de viaţă şi activităţi tradiţionale, datini şi obiceiuri străbune, elemente valoroase de cultură tradiţională, specifică mediului rural. Practic amplasamentul se situează între municipiul Odorheiu Secuiesc şi comuna Brădeşti, pe teritoriul comunei Brădeşti. Zona aceea a municipiului s-a format din fostul sat Beclean, prezentând şi astăzi aspecte de viaţă rurală. Municipiul Odorheiu Secuiesc asigură atracţie deosebită, fiind un orăşel de peste 650 ani, din judeţul Harghita, situat la marginea estică a podişului Transilvaniei. întâlnirea platoului vulcanic sud-vestic al Munţilor Harghitei cu dealurile Târnavelor îi conferă aşezarea geografică avantajoasă, la o altitudine medie de 477 m. Numărul locuitorilor la recensământul din anul 2002 a fost 36948, înregistrând o scădere importantă faţă de anul 1992.

Aşezat la intersecţia unor reţele de drumuri importante, caracterul de trecătoare peste râul Târnava Mare. caracterul de oraş de târg, precum şi alte trăsături datorate poziţiei, cum ar fi; oraş de popas către depresiunile învecinate, localitate situată la poalele munţilor, au fost factori care au contribuit la dezvoltarea municipiului. Condiţiile naturale, geografice şi economice au influenţat favorabil dezvoltării oraşului, devenind foarte repede centrul manufacturai, comercial şi cultural al regiunii, rol pe care o păstrează şi astăzi.

Dezvoltarea industriei oraşului s-a desfăşurat încet, punerea în funcţiune a liniei de cale ferată Vânători-Odorheiu Secuiesc în anul 1888, a uşurat numai în parte problemele economice cu care se confrunta oraşul. între cele două războaie mondiale industria oraşului avea doar caracter local.

începând din anul 1970 a avut loc industrializarea accentuată a oraşului, odată cu industrializarea unor zone extracarpatice. în Odorheiu Secuiesc s-a dezvoltat industria constructoare de maşini, industria uşoară, industria prelucrării lemnului. Tot în acea perioadă a fost construit unicul hotel al municipiului, hotelul Târnava.

Industrializarea a absorbit forţa de muncă din regiune, provocând exodul tineretului de la sate la oraş, iar din localităţile apropiate peste 7000 de oameni făceau naveta la locul de muncă.

Paralel cu dezvoltarea industriei s-a dezvoltat şi reţeaua de instituţii ale municipiului pentru satisfacerea nevoilor intelectuale şi culturale ale locuitorilor, îmbunătăţirea condiţiilor de şcolarizare, cultură şi de asistenţă sanitară asigură satisfacerea nevoilor populaţiei nu numai pentru municipiu, ci şi pentru întreaga regiune.

Tranziţia începută în anul 1990, problemele macroeconomice ale României în perioada trecută au avut o serie de efecte negative şi asupra zonei Odorheiului. Industria în mare parte nu a putut supravieţui în condiţiile economiei de piaţă, în afara industriei de prelucrare a lemnului şi a industriei uşoare. Totuşi trebuie să recunoaştem că iniţiativa privată şi-a spus cuvântul, au fost create unităţi economice creatoare de locuri de muncă, s-a dezvoltat turismul printre altele şi serviciile suplimentare.

După cum se ştie, zona Odorheiului, parte a judeţului Harghita, face parte din marea zonă turistică a Carpaţilor Orientali. Punerea în valoare a potenţialului său balnear, climateric şi turistic trebuie să constituie preocupare de seamă pentru autorităţile locale şi judeţene, asigurând condiţii prielnice pentru atragerea investitorilor potenţiali. Odorheiu Secuiesc era şi încă este caracterizat de turismul tranzit. Pentru schimbarea acestei situaţii este necesară crearea infrastructurii turistice, organizarea de programe corespunzătoare şi profesionalizarea activităţii de marketing.

Alături de frumuseţea zonei, a microclimatului deosebit de plăcut atât vara cât şi iarna, a numeroaselor locuri de popas (izvoare de apă minerală, mofete, monumente ale naturii, istorice şi de artă) vizitatorii acestor plaiuri sunt plăcut impresionaţi şi de calda ospitalitate ce caracterizează oamenii locului. Sunt renumite, pentru bucătăria lor specifică, restaurantele din oraş.

Pensiunea noastră oferă condiţii de relaxare şi recreere fizică şi morală, în apropierea municipiului, dar în condiţii rurale, în mediu natural, în apropierea râului Târnava Mare.

Vecinătăţi:

Ø            Nord - Râul Târnava Mare peste care Dealul Rez,

Ø            Est - drum de acces peste care terenuri virane folosite în scopuri agricole,

Ø            Sud - teren viran folosit în scopuri agricole,

Ø            Vest - Râul Târnava Mare peste care Dealul Rez.

Localitatea Brădeşti este situată la confluenţa pârâului Brădeşti cu râul Târnava Mare, la ieşirea sudică a defileului Brădeşti. Partea mai mare a localităţii se extinde pe marginea drumului judeţean DJ 138, iar o parte pe marginea drumului naţional DN 13 A.

Tarife cazare pensiune

 Trrife de cazare: 14 euro/persoana fara mic dejun.

34 euro/camera cu mic dejun inclus.

Pensiunea se afla intre orasul Odorheiu Secuiesc si Comuna Bradesti spre Miercurea Ciuc.
In pensiune este si un restaurant unde clientii nostri pot consuma micul dejun. Daca sunt peste 10 persoane micul dejun este mic dejun suedez.
In barul pensiunii se poate consuma si o cafea Segafredo de calitate.
Camerele sant dotate cu Tv, W-lan, minibar.
Caldura, apa calda menajera este garantata cu centrala termica si cu panouri solare.
Pensiunea noastra are parcare privata pentru clienti. Pe langa parcare se afla si terenuri de sport, minifotbal, tenis de camp, baschet, volley. In afara de dotarile principale putem oferi si urmatoarele servicii suplimnetare:
Internet cablu, Wi-fi, nordic walking, calarie, masaj, ture de mountain bike, transport cu microbuz.
Oferim loc pentru manifestari, intruniri, conferinte, traininguri.

Facilitati cazare: frigider in unitate, transport auto, masa de ping-pong, TV in living, internet wireless, crama, rau in curte, internet prin cablu, parcare, gradina/curte, teren de sport, masaj, acces la bucatarie, room service, terasa, foisor in curte, gratar/barbeque, living, sala de mese, loc amenajat de joaca, bar, restaurant

Limbi străine vorbite

 • Engleza Engleza
 • Maghiară Maghiară
 • Parcare Parcare
 • Gradină/curte Gradină/curte
 • Acceptă animale Acceptă animale
 • Loc de joaca pentru copii Loc de joaca pentru copii
 • Living Living
 • Sala de mese Sala de mese
 • Televizor in living Televizor in living
 • Grătar Grătar
 • Frigider in vila Frigider in vila
 • Bucătarie Bucătarie
 • Microunde Microunde
 • Acoperire telefon mobil Acoperire telefon mobil
 • Internet Internet
 • Bar Bar
 • Restaurant Restaurant
 • Room service Room service
 • Teren de sport Teren de sport
 • Televizor în cameră Televizor în cameră
 • Frigider în cameră Frigider în cameră
 • Internet în cameră Internet în cameră
 • Baie in cameră Baie in cameră
 • Încălzire centrală Încălzire centrală

Oferte speciale Pensiunea Határpatak

 

Video

Nu a fost uploadat nici un fisier video.

Comentarii

Adaugă un comentariu la Pensiunea Határpatak

 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine CAPTCHA Image
 

Contact

Localitate: Odorheiu Secuiesc

Judeţul: Harghita

Persoana de contact: Jakab Enikő

Telefon: 0040752133366; 0040752133475

Fax: 0040266217694

Website: http://www.hatarpatak.ro

Adresa: Bradesti, Str Principala nr 352

Coordonate geografice (GPS)

 • latitudine: 99999.99999 N
 • longitudine: 99999.99999 E

Trimite un mesaj la Pensiunea Határpatak

 
 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine
CAPTCHA Image
 

Ultima actualizare: 26.11.2009Cazare in judetul Harghita

Cazare in zona turistică Tinutul Secuiesc

Unităţi de cazare in Tinutul Secuiesc