Pensiunea Conacul Archia

  5 stele

Va rugam sa activati javascript pentru a vedea corect aceasta pagina.

Camere: 19

Locuri de cazare: 38

Tarife de la: 150 RON / camera

Descriere Pensiunea Conacul Archia

Conacul Archia este singura pensiune de 5 stele din judetul Hunedoara. Va punem la dispozitie 17 camere duble, 2 camere single toate cu tematici diferite, o vila exclusivista si doua apartamente in duplex. Veti lua masa intr-un restaurant spatios si veti gusta din mancarurile traditionale pregatite din produse traditionale proprii sau achizitionate de la taranii din zona Conacului.

Aveti o intalnire de afaceri importanta si doriti sa va impresionati partenerii de afaceri?

Conacul Archia va pune la dispozitie o sala de conferinte moderna in care sa va puteti desfasura intalnirea de afaceri, prezentarea sau trainingurile. Pe deasupra, in pauze sau dupa "afaceri", puteti servi o masa "de boieri" in restaurantul nostru cu preparate traditionale si internationale.
Iar ca sa intregim scenariul, daca trebuie sa ramaneti peste noapte in localitate, veti putea innopta, la alegere, intr-una din camerele cu specific din Conac.

Trebuie sa organizati un eveniment special din viata Dvs.?

Nunti, botezuri, aniversari speciale - toate pot fi acum organizate intr-o locatie deosebita. Conacul Archia poate organiza petreceri de pana la 100 de persoane in restaurantul sau. In plus, cele 16 camere pot oferi invitatilor Dvs. posibilitatea de a-si petrece noaptea la Conac.
Mirii pot inchiria Vila noastra exclusivista si pot chiar sa isi petreaca luna de miere la Conacul Archia, invatand sa calareasca, plimbandu-se si relaxandu-se in natura.

Tarife cazare pensiune

Denumire
Pret/noapte
Observatii
Iaz
Papadie
130 lei
camera 1 pat
 
   
Levantica
Zburatoare
Cuib de Pasarele
Floarea Soarelui
Hulubarie
Padure
150 lei single room
170 lei
double room
     
Radacini
Copaci
Vanatoare
Frunze
Englezesc
Echitatie
Traditional
Cai
Flori de camp
170 lei single room
190 lei double room
     
Camera vedeta Maci 180 lei single room
200 lei
double room
     
Apartament Transilvan 200 lei single room
240
double room
 
Sala de conferinte
30 lei / h
 

Nota:
- extrabed 60 ron(mic dejun inclus);
- la solicitarea unui pat matrimonial pentru o camera dubla in regim single, pretul camerei va creste cu 10 ron;
- preturile include MD in valoare de 20 ron / persoana.

 

TARIFE AGREMENT
Denumire
Pret
Observatii
Plimbare cu calul
15 lei / 15 min.
cu programare
Sedinta echitatie
50 lei / 40 min.
cu programare
Curs echitatie
350 lei / 10 sedinte
cu programare
ATV
80 lei / h
cu programare
Paintball
0.35 lei / bila
min. 8 jucatori, max. 12 jucatori

 

Atracţii turistice

1. LOCALITATEA DEVA

Ruinele cetatii DEVA
In localitatea Deva, Ruinele Cetăţii Deva, de pe Dealul Cetăţii, au fost şi rămân un obiectiv turistic important. Odată ajunsi sus, lângă ruinele cetăţii, ni se dezvăluie panorama oraşului şi a împrejurimilor. Se vorbeşte despre existenţa unui tunel subteran care unea Cetatea Devei de Castelul de la Hunedoara.

Parcul cetatii DEVA
La poalele dealului se întinde „Parcul Cetăţii”.

Casa memoriala a Dr-ului PETRU GROZA
La intrarea dinspre sud a parcului se află casa lui Dr. Petru Groza („casa fără acoperiş” cum îi spun locuitorii vârstnici), care se preconizează a fi transformată în muzeu memorial.

Castelul MAGNA CURIA
În nord-vestul parcului, la marginea dinspre Dealul Cetăţii, se află castelul Magna Curia (Curtea Mare), castelul familiei Bethlen — construit în secolul XVI. Iniţial castelul a fost conceput în stilul Renaşterii, dar restaurările ulterioare (cele ordonate de Gabriel Bethlen în anul 1621 precum şi cele din prima jumătate a secolului XVIII) i-au adăugat şi elemente de artă barocă. În prezent complexul arhitectonic Magna Curia adăposteşte Muzeul Judeţean Hunedoara (Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane şi secţia de Ştiinţe Naturale).

Liceul SPORTIV DEVA
La marginea de est a parcului este Liceul Sportiv Deva, renumit pentru generaţiile de gimnaste precum: Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo (sub îndrumarea antrenorului Bela Karolyi), Andreea Raducan, Gina Gogean, Maria Olaru, Lavinia Milosovici (antrenori Octavian Belu şi Mariana Buruiană).

Statuia lui DECEBAL
Statuia supravegheaza iesirea din parc spre Centru Vechi al orasului.

Statuia lui TRAIAN
Asezata in Centrul Vechi al orasului, in Piata Unirii (langa Primaria mun. Deva).

Teatrul de revista al DEVEI

Manastirea FRANCISCANA

2. LOCALITATEA HUNEDOARA

Castelul CORVINESTILOR
A fost ridicat în secolul XV de către Iancu de Hunedoara, pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Este o construcţie impunătoare, cu acoperişuri înalte şi divers colorate, cu turnuri şi turnuleţe, ferestre şi balcoane împodobite cu dantelara pietrei cioplite. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu.

Localitatea CALAN
Localitatea este cunoscută încă din timpul romanilor, ca staţiune de tratament cu ape termale, când purta denumirea de Aquae. Numele maghiar Kalán desemnează adâncitura dintr-o stâncă, în formă de lingură, în care se putea face baie în ape termale. Prima atestare documentară este din anul 1387.

Localitatea ORASTIE
Muzeul de Arta Folclorica (obiecte din lemn, icoane pictate pe sticla, costume traditionale vechi), Biserica Reformata (din secolul XII), Cetatea (din secolul XV), Monumentul Palia , Catedrala Ortodoxa. Orastia reprezinta punctul de plecare pentru cetatile Dacice: Sarmisegetuza Regia, rezidenta de formare pentru regii poporului dac, Burebista and Decebal, Cetatea din Costesti (la 18 km de Orastie), Peretii din piatra ai cetatii Blidaru (la 4 km de Orastie).

Localitatea TEBEA
Localitatea a fost întemeiată în secolul XIV. Aici, în locul numit "Panteonul Moţilor", se găseşte “Gorunul lui Horea”. Este un stejar vechi de circa 400 de ani, cu circumferinţa de 9 m. Pentru a fi protejat de distrugerea prin uscare şi putrefacţie, în anul 1924 a fost legat cu cercuri de oţel şi cimentat în interior. Pentru a permite dezvoltarea coroanei, a fost retezat la înălţimea de 9 m, de unde s-a dezvoltat o creangă laterală, care dăinuieşte şi în prezent. Sub acest copac Horea i-a chemat la luptă pe moţii iobagi. Lângă acest gorun (aflat în cimitirul satului) este îngropat Avram Iancu. În prezent (2008) creanga laterală a gorunului nu mai există, ci doar trunchiul cimentat, lipsit de viaţă


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yourtravel/public_html/include/item_details_display.php on line 43

Oferte speciale Pensiunea Conacul Archia

 

Video

Nu a fost uploadat nici un fisier video.

Comentarii

Adaugă un comentariu la Pensiunea Conacul Archia

 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine CAPTCHA Image
 

Contact

Localitate: Deva

Judeţul: Hunedoara

Persoana de contact: Virginia Szabo

Telefon: 0254223033

Fax: 0254223035

Website: http://www.conacularchia.ro

Adresa: Sat Archia nr 92

Trimite un mesaj la Pensiunea Conacul Archia

 
 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine
CAPTCHA Image
 

Ultima actualizare: 22.12.2009Cazare in judetul Hunedoara

Cazare in zona turistică Transilvania

Unităţi de cazare in Transilvania