Hotel Alexandros 

  3 stele

Va rugam sa activati javascript pentru a vedea corect aceasta pagina.

Camere: 46

Locuri de cazare: 96

Descriere Hotel Alexandros 

Amplasat într-un cadru deosebit, având o pozitie privilegiata în centrul statiunii Busteni, hotelul ALEXANDROS***,cu arhitectura sa deosebita, este unul dintre cele mai elegante si rafinate hoteluri de pe Valea Superiara a Prahovei.
Vegheat permanent de “Crucea de pe Caraiman”, Hotelul “Alexandros***”, adauga excelentelor conditii de recreere si facilitati moderne pentru organizarea conferintelor, simpozioanelor, întâlnirilor jubiliare, expozitii sau orice manifestari cultural-stiintifice standarde ridicate de calitate.
Hotelul dispune de 46 de camere renovate si modernizate dupa standarde internationale,avand 96 locuri de cazare in urmatoarea structura:

:: 23 camere duble
:: 3 apartamente cu un dormitor
:: 1 apartament cu trei dormitoare
:: 19 camere duble
Total: 46 camere cu 96 de locuri.
Restaurant clasic categoria I: 140 locuri
Discoteca 80 locuri


Toate camerele sunt dotate cu : aparate T.V. color(program prin cablu), telefoane moderne, ferestre antifonice, mini-bar.
Restaurantul classic de categoria I cu 140 locuri, va propune într-o ambianta selecta, meniuri din bucataria internationala si traditionala româneasca, pentru cele mai exigente gusturi.

Crama(16 locuri), excelent amenajata, va asteapta cu produse specifice, “ca la mama acasa”.
Complexul mai dispune de : bar de zi, discoteca “Blue Dreams” (80 locuri), terenuri de sport multifunctionale cu gazon sintetic si iluminat în nocturna.


 

Tarife cazare hotel

Tip Camera Tarife la Receptie / camera (apartament) / zi, cu mic dejun-bufet suedez si TVA inclus, LEI
Perioada 04.10-10.01.2010 Perioada 11.01-15.06.2010 Perioada 16.06– 15.09.2010
23 camere duble *** 230 Ron 210 Ron 230 Ron
3 apartamente cu 2 locuri *** 300 Ron 270 Ron 300 Ron
1 apartament de lux cu 6 locuri *** 825 Ron 750 Ron 825 Ron
19 camere duble ** 190 Ron 170 Ron 190 Ron

Atracţii turistice

Hotelul Alexandros, datoritã pozitiei sale poate fi punctul de plecare cãtre unele dintre cele mai interesante si pitoresti trasee si obiective turistice.

Aveti posibilitatea de a vedea:
:: castelul Bran, resedinta temporarã a lui Vlad Tepes (Dracula), situat în minunata tarã a Bârsei
:: castelul Peles, din Sinaia, resedinta de vacantã a Casei Regale
:: celebrul "Sfinx", vârful din Bucegi

Busteni, supranumit “Paradisul alpinistilor” este asezat la poalele muntilor Bucegi, leaganul drumetiei si alpinismului in Carpatii României.
Spre ei se indreapta in orice anotimp cei mai multi iubitori ai muntelui care pot alege dintre cele 44 de trasee situate atat in muntii Bucegi, cât si în Leaota, Gârbova, Piatra Mare si muntii Bârsei.

Locurile fermecatoare, dar semete, poteci trecând peste trepte si praguri glaciare, prin grohotisuri si jnepenisuri, popasuri în poieni mirifice sunt rasplata binemeritata a drumetiilor. Telecabina Busteni-Babele faciliteaza ascensiunea pâna la cabana Babele. În imediata apropiere a cabanei se afla megalitii din Bucegi, considerati a fi, de catre oamenii de stiinta, creatii ale unei civilizatii stravechi. Aceste locuri sunt încarcate cu o energie deosebita.

Tratate vechi tibetane, scrise înaintea erei noastre, consemneaza ca Vârful Bucura, care se afla la circa 300 m de Varful Omu, este unul dintre polii energetici ai Pamântului.
O atractie a zonei o constituie obiectivele turistice care pot fi vizitate ca:
Telecabina Busteni- Babele- cu o lungime de 4350 m, diferenta de nivel de 1235 m si capacitate de 25 persoane.
Aceasta face legatura dintre oras si munte în numai 15 minute.

Ajunsi la Babele puteti admira atât creatiile naturii(Babele,Sfinxul) cât si pe cele realizate de mâna omului, parcurgând diverse trasee turistice.
Crucea Eroilor Neamului - situata în saua masivului Caraiman, la altitudinea de 2291m, a fost construita în anul 1927 pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuti în prima conflagratie mondiala.
Crucea a fost înaltata prin hotarârea Reginei Maria si a Regelui Ferdinand.
Elementele monumentului sunt construite în multiplu de 7. Partea metalica are 28 m(fiind cea mai înalta constructie din lume, de acest fel, la aceasta altitudine).
Pe timpul noptii crucea este iluminata.De la Babele se poate coborî la “Pestera Ialomicioara”(atât cu telecabina cât si pe jos, urmând traseul marcat)- o capodopera naturala, slefuita si amenajata prin grija autoritatilor monahale.
Manastirea “Caraiman”- Busteni, construita pe un platou superb la marginea padurilor de sub Caraiman, prin efortul Parintelui Gherontie Puiu.
Este un obiectiv cu un har deosebit.
Muzeul Memorial “Cezar Petrescu”, amplasat în Busteni, imobil construit în anul 1931 în stil brâncovenesc unde a locuit în fiecare vara pâna în 1960 scriitorul Cezar Petrescu.
Alte puncte de atractie din zona:
Castelul Peles din Sinaia, ai carui ctitori au fost Regele Carol si Regina Elisabeta. Lucrarile au durat 10 ani(1873-1883). Castelul a fost construit pentru a fi resedinta de odihna a familiei regale. Dupa moartea Regelui Carol, prin testamentul acestuia, castelul a fost cedat statului Român, cu destinatia –muzeu.
Castelul Pelisor, construit in perioada 1899-1902 tot din initiativa Regelui Carol si a Reginei Elisabeta, a fost resedinta regilor Ferdinand, Carol al –II- lea si Mihai pana in anul 1947, cand a fost natioanlizat.Din 1990 este muzeu.
Castelul Martha Bibescu ctitorit de Printul George Valentin Bibescu si sotia sa, Martha Bibescu.Construit in 1934, in orasul Comarnic, cartierul Posada, ca resedinta de odihna a familiei. In anul 1948 a fost nationalizat si a avut mai multe destinatii. In prezent este Centru de Restaurare a Patrimoniului Artistic, iar din 1992, intr-un corp nou, functioneaza Muzeul Cinegetic, singurul de acest fel din tara.
Manastirea Sinaia, ctitorita de spatarul Mihai Cantacuzino si sotia sa a fost ridicata in 1695.Muzeul manastirii contine icoane si manuscrise vechi ce dateaza din secolul al XV-lea.
Alte puncte de atractie in apropiere:Muzeul Nicolae Grigorescu si Castelul Iulia Hasdeu, in Campina, Casa Memoriala George Enescu, in Sinaia,Castelul Bran, Manastirea Suzana(in apropiere de Cheia).


 

 • Parcare Parcare
 • Acoperire telefon mobil Acoperire telefon mobil
 • Internet Internet
 • Fax Fax
 • Bar Bar
 • Restaurant Restaurant
 • Teren de sport Teren de sport
 • Televizor în cameră Televizor în cameră
 • Frigider în cameră Frigider în cameră
 • Uscător de păr Uscător de păr
 • Telefon în cameră Telefon în cameră
 • Baie in cameră Baie in cameră
 • Încălzire centrală Încălzire centrală

Oferte speciale Hotel Alexandros 

 

Video

Nu a fost uploadat nici un fisier video.

Comentarii

Adaugă un comentariu la Hotel Alexandros 

 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine CAPTCHA Image
 

Contact

Localitate: Busteni

Judeţul: Prahova

Telefon: +40 244 321 741; +40 244 320 138

Fax: +40 244 320.056

Website: http://www.hotel-alexandros.ro

Adresa: 105500, Busteni, jud. Prahova, România Bulevardul Libertãtii, nr. 153

Trimite un mesaj la Hotel Alexandros 

 
 
 
 
 
* Introduceti codul din imagine
CAPTCHA Image
 

Ultima actualizare: 21.03.2010Cazare in judetul Prahova

Cazare in zona turistică Valea Prahovei

Unităţi de cazare in Valea Prahovei