YOURTRAVEL.RO este site complex cu profil turistic, care a luat fiinţă în noiembrie 2008. Activitatea sa propriu-zisă constă în crearea unei baze de date vaste şi variate prin atragerea cât mai multor colaboratori (proprietari sau manageri de unităţi de cazare – hoteluri, vile, pensiuni) şi punerea ei la dispoziţia celor interesaţi.
Denumirea provine de la intenţia iniţiatorului site-ului de a stabili de la bun început o relaţie strânsă cu colaboratorii săi (atât gazde cât şi turişti), insistând mai mult pe interesul acestora, care sunt de fapt părţile direct implicate, şi mai puţin pe funcţia de mediator a afacerii proprii.
Obiectivul principal al site-ului recent apărut constă în delimitarea de concurenţa numeroasă din domeniu prin preluarea şi impunerea unor standarde calitative înalte, prin reunirea unor oferte numeroase, dar totodată selecte ca şi calitate, şi prin menţinerea unui dialog permanent cu clienţii şi colaboratorii. Succesul preconizat al acestui site se bazează în mare parte pe împlinirea acestor deziderate şi pe atingerea elementului distinctiv amintit.
       Totodată, YOURTRAVEL.RO oferă oricărei persoane interesate posibilitatea de a alege între pachete de promovare distincte, în funcţie de necesităţi şi obiective planificate. Acestea sunt în număr de trei (STANDARD, SILVER, GOLD), iar distincţia dintre ele constă în oportunităţile de promovare oferite. Site-ul prezintă astfel o adresare generală, fiind construită în acest sens şi o versiune în engleză, destinată turiştilor străini interesaţi de un sejur în România.
       Un element de noutate asigurat exclusiv de site-ul YOURTRAVEL.RO este prezentarea video, inovaţie care asigură o mai bună cunoaştere şi vizualizare a detaliilor aparent nesemnificative, dar care ignorate, ar putea conduce la surprize nedorite. A beneficia de un element nou în peisajul turismului electronic, iar în acest caz de un plan de promovare recent lansat coincide de cele mai multe ori cu o sporire a recunoaşterii publice, şi deci cu o schimbare pozitivă la nivelul solicitărilor de cazare primite (în cazul colaboratorilor noştri). În acest context, implicaţiile pozitive specifice acestei noutăţi în domeniu sunt de necontestat, iar în cadrul ofertelor puse la dispoziţie de site-ul YOUR TRAVEL, aceasta este disponibilă în Pachetul GOLD.
Se preconizează de asemenea, iniţierea şi dezvoltarea de către noul site a unor legături externe cu parteneri implicaţi în activităţi similare în vederea cunoaşterii şi adaptării permanente la noile cerinţe din domeniu.